HVA SYNES VÅRE ELEVER | “Kurset er tilpasset studentene, miljøskapende og meget inspirerende!”

Hver uke blir en av elevene på våre franskkurs i Oslo intervjuet om sin opplevelse hos oss og med det franske språket. Vi høre om hvorfor eleven har valgt språket og om noen franske tips. Denne uken har vi hørt fra Bjørn som jobber i teatermiljø. Han er utdannet som skuespiller, var teatersjef, og nå jobber som instruktør. Han har allerede tatt to franskkurs hos Atelier24. I våren 2016 deltok han på et av våre oppfriskningskurs.

Bjørn, hva var ditt første møte med fransk språk og hvordan har du lært fransk frem til nå?
På videregående og ved å ta det opp igjen hos dere.

Hva tiltrekker deg med fransk som språk?
Det er et vakkert språk, kulturen og mentaliteten er også tiltrekkende.

Er det en fransk film eller en bok du gjerne vil anbefale til andre?
Mange franske filmer, men sånn umiddelbart ler jeg ved tanken på Louis de Funès komedier. Det var også blant mine første møter med fransk, vanvittig morsomt. Vi leste Le Petit Prince av Antoine de Saint-Exupéry på videregående og den har blitt med meg i mange år, også ved gjenopptakelse.

Et sted i Frankrike?
Jeg er regelmessig i Paris, Marais er et fantastisk område og jeg opplever det som litt utenom de store “turistfellene”, i hvert fall den delen vi pleier å bo i. Les Philosophes er en restaurant i rue Vieille du Temple med La Belle Hortense rett over gaten, det er en bokhandel og restaurant, og man kan vente med ett glass vin der hvis det er fult på Les Philosophes. Fantastisk område og miljø som tar godt vare på sine kunder. Man føler seg nesten som del av dem. 

Hva likte du best med kurset?
Det er tilpasset studentene, det er miljøskapende, man blir hjulpet til rette og tipset og korrigert på inspirerende måte. Samtidig diskuterer man etiske, filosofiske, politiske tema som opptar oss og som er viktige i samfunnet i dag. Det betyr mye i forhold til å bli sikrere språklig når man er på reise også. Når man må tenke på et fremmed språk, må man også tenke godt på hva man vil formidle, det betyr at det kan bli et refleksjonsrom der man prøver ut sine tanker også. Meget positivt.

På hvilken måte hjalp kurset deg å komme videre?
Ved raskt å finne nivået jeg befant meg på, og i blanding av grammatikk og dialog og utfordring å hjelpe oss videre.

Til hvem ville du anbefale dette kurset?
Hvem som helst! Meget inspirerende!