Bli kjent med Eugénie, fransklærer og skiinstruktør!

Eugénie har nylig blitt en del av Atelier24-teamet. Hun kommer fra Paris-området og spiller på flere strenger: fransklærer, trener og mental coach. Her forteller hun om bakgrunnen sin og om lærerjobben.

Eugénie, fransklærer hos Atelier24

Eugénie, vi er så glade for å ha deg med på teamet. Vi vil gjerne snakke litt om deg og gi elevene våre muligheten til å bli bedre kjent med deg. Kan du begynne med å fortelle oss om bakgrunnen din?

Jeg kommer fra Paris-området, nærmere bestemt Yvelines. Jeg har alltid vært tiltrukket av opplevelser i utlandet, og språk har alltid vært en stor interesse. I skoletiden var jeg på utveksling både i Tyskland og i USA. Jeg studerte idrettsvitenskap i Grenoble, og i studietiden reiste jeg også mye. Jeg bodde ett år i Madrid i Spania og tilbrakte ett år i Sør-Amerika, New Zealand og Asia. Det var da jeg begynte med franskundervisning. Mens jeg var student, fikk jeg også diplom som skiinstruktør, og siden har jeg vært skiinstruktør i alpint i Les Ménuires i Frankrike.

Hvorfor kom du til Norge?

Jeg kom til Norge da jeg skulle ha praksis mot slutten av masterstudiet. Jeg møtte samboeren min og bosatte meg her. Jeg begynte å holde franskkurs og studerte samtidig mental forberedelse.

Er det mentale en viktig del av å lære fransk?

Det er jeg overbevist om. For å lære godt, eller få flyt i læringen, er det viktig å legge til rette for gode forhold, mentalt og fysisk. Mange av verktøyene for mental forberedelse er veldig nyttige. Det kan være verktøy for å bli bedre kjent, for å finne læremetodene som passer best, for å konsentrere seg bedre eller for å overkomme eventuelle blokkeringer og få økt selvtillit.

Hvordan vil du beskrive deg selv som fransklærer?

Det er viktig for meg å ha et godt forhold til elevene mine. Båndet til elevene er helt avgjørende. Jeg går alltid inn for å skape en hyggelig atmosfære i gruppen. Jeg liker å sette elevene i sving og gi ulike typer støtte. Jeg har stor tro på å ta i bruk det vi har lært med en gang i form av tenkte situasjoner. Som lærer bygger jeg opp kursene mine rundt levende bruk av språket.

Hvordan oppfatter du synergien mellom de ulike fagområdene dine? Hvordan gir du det du gjør næring?

I dag bruker jeg teknikkene for mental forberedelse i tilnærmingen jeg har til undervisningen. Jeg holder franskkurs for voksne og for skoleungdom. Jeg er også gymlærer, og begge deler gir meg inspirasjon som jeg ønsker å overføre til andre. Jeg har sans for oppvarmingskonseptet fra idretten. Franskkursene mine har også en slik forberedelsesfase. Vi varmer opp hjernen for eksempel ved å repetere det vi gikk gjennom i forrige kursøkt. Bevegelse er også sentralt i kursene mine. Et franskkurs er ikke nødvendigvis sittende. Jeg liker å tilføre lek og bevegelse.

En kjent klisjé om det franske språket er at det er vanskelig. Hva tenker du om dette som mental coach?

Det franske språket er rikt og interessant, med ulike grader av kompleksitet. Som mental coach hører jeg ikke ordet «vanskelig», men ordet «utfordring». Det er en utfordring å lære et nytt språk, og den utfordringen må du justere selv. Hvor langt vil jeg nå i dag? Hvor langt vil jeg nå i morgen? Hvis målet er å snakke fransk helt «korrekt», på universitetsnivå, er det et langsiktig mål. For å komme dit, må du ta mange skritt, og det viktige er å ta dem.

Hvordan har du det i Norge?

Jeg elsker sport og natur, så Norge er inspirerende. Jeg elsker å gå tur eller gå på ski i skogen rundt Oslo. Jeg savner selvsagt mye jeg pleide å gjøre i Frankrike, men jeg synes det er stimulerende å se hvordan mennesker fungerer her, særlig i utdanningssystemet. Jeg har jobbet både i Frankrike og i Norge, og den kombinasjonen er berikende. Forskjellene er en kilde til inspirasjon, særlig når det gjelder konflikt og tillit.

Lær fransk med Eugénie...

Progressive franskkurs
Progressiv A1 DEL 1
[A1 – nybegynnere]
tirsdager kl. 17:30-19:40
09.01.2024 | 09.04.2024
Kurssted: Bogstadveien, Oslo
Pris: 4290 NOK

Påmelding

Samtalegrupper
Hverdagsfransk
[A2 – elementær]
torsdager kl. 14:45-16:15
11.01.2024 | 21.03.2024
Kurssted: Bogstadveien, Oslo
Pris: 3990 NOK

Påmelding

Samtalegrupper
Aktuelle temaer
[B1 – mellomnivå]
torsdager kl. 16:30-18:00
11.01.2024 | 21.03.2024
Kurssted: Bogstadveien, Oslo
Pris: 3990 NOK

Påmelding

La et franskkurs være årets hyggeligste eventyr. Vi har flere kurs som passer for deg. 
Sjekk programmet med å besøke våre nettsider!