Bokprat B2/C1 | Vi leser sammen “Le testament français” av Andreï Makine

Hélène inviterer lesegruppen på nivå B2/C1 til å bli kjent med Makines mesterverk, Le testament français. En hyllest til fransk kultur og språkets stemningsskapende kraft!

I 1995 vant Le testament français tre av de viktigste litteraturprisene i Frankrike, blant annet den prestisjefulle Goncourt-prisen. Romanen, som er inspirert av den fransktalende forfatteren Andreï Makines eget liv, tar oss med til Sibir, der fortelleren Aliocha oppdager Frankrike gjennom minnene bestemoren Charlotte deler med ham og søsteren i sommerferien. Hun ble født i en velstående forstad til Paris, men emigrerte til Sovjetunionen i mellomkrigstiden. Gradvis fordyper Aliocha seg i fransk kultur gjennom historiene til bestemoren.


En bok du ikke glemmer og som du fortsetter å tenke på lenge

Denne romanen er ikke bare historien om forfatterens eget forhold til Frankrike. Makine inviterer oss på en sentimental og intellektuell reise gjennom det tjuende århundres dramatiske historie og lar oss bli kjent med uforglemmelige karakterer med høyst uvanlige skjebner.

– Jeg valgte denne boken til høstens bokprat på grunn av Makines fantastiske stil, som både er klassisk, lyrisk og poetisk, sier kursleder Hélène. – Og på grunn av den episke tonen og den storartede fortellingen. Det er en bok du ikke glemmer og som du fortsetter å tenke på lenge. Selv har jeg allerede lest den tre ganger!


Romanen er en hyllest til fransk kultur og språkets stemningsskapende kraft. Den stiller også det fascinerende spørsmålet om hva som utgjør en identitet: Er det familie, barndom, et land, et språk? Eller er det minnene som en kjær bestemor deler noen kveldstimer på en balkong?

Le testament français, av Andreï Makine

Lesegrupper | Bokprat B2/C1
Le testament français 
av Andreï Makine

onsdager 15:00-16:30
fra 30. august til 1. november 2023
9 økter – 3690 NOK 
Atelier24, Torggata 10, Oslo

Påmelding

 

Un jour, je tombai sur une photo que je n'aurais pas dû voir... Je passais mes vacances chez ma grand-mère, dans cette ville aux abords de la steppe russe où elle avait échoué après la guerre. C'était à l'approche d'un crépuscule d'été chaud et lent qui inondait les pièces d'une lumière mauve. Cet éclairage un peu irréel se posait sur les photos que j'examinais devant une fenêtre ouverte. Ces clichés étaient les plus anciens de nos albums. Leurs images franchissaient le cap immémorial de la révolution de 1917, ressuscitaient le temps des tsars et, qui plus est, perçaient le rideau de fer très solide à cette époque, m'emportant tantôt sur le parvis d'une cathédrale gothique, tantôt dans les allées d'un jardin dont la végétation me laissait perplexe par sa géométrie infaillible. Je plongeais dans la préhistoire de notre famille...

Soudain, cette photo !

Atelier24 tilbyr bokelskere bokprat-kurs på tre ulike nivåer. Nivå B1 passer godt for alle som vil prøve seg på å lese en roman på fransk for første gang. På nivå B1/B2 velger vi bøker som er litt lengre, og vi tar oss tid til å sette oss godt inn i historien og motivene til hovedpersonene. På nivå B2/C1 gir vi erfarne lesere mulighet til å diskutere ambisiøse kvalitetsbøker på fransk.

I alle grupper legger vi vekt på hygge og leseglede.
 

La et franskkurs være årets hyggeligste eventyr. 
Sjekk programmet med å besøke nettsidene våre!