Bokprat-gruppen vil lese Marc Dugain

I januar vil elevene på vår tirsdags-bokprat begynne å lese romanen L’emprise av Marc Dugain. I løpet av høsten leste gruppen Mondo et autres histoires av nobelprisvinner J.M.G. Le Clézio.


Det er virkelig en studie i pengespill og makt og dets dominans i fransk offentlig liv som våre elever på tirsdager har valgt å fordype seg i. For vårsemesteret har de valgt å lese og snakke om L’emprise av Marc Dugain.


En favoritt til å vinne presidentvalget, en konsernleder fra militærindustrien, en direktør fra sikkerhetstjenesten, en fagforeningsleder som forsvinner etter hans familie blir drept, en kinesisk fotograf i Vogue – hva er forbindelsen mellom dem? Dette er det Lorraine, agent fra etteretningstjenesten, har fått i oppdrag å finne ut. Reisen starter i Paris, går via Bretagne og Irland, men vil hun lykkes? Ingenting synes sikkert.


Marc Dugain (født 1957) forklarte i et intervju publisert av hans forlag Gallimard : 

"Det som interesserer meg er å vise at man finner tragedier og skyggesider knyttet til mennesker i politikken som kan minne om historier av Shakespeare og i det gamle testamentet. Det er mer interessant enn triksing og intriger. Til syvende og sist handler romanen om hvordan det er å sitte med makten. Svaret er; det komplette slaveri."


Mer info om våre bokprat-kurs HER.