Uke 14-15 | Våre språk- og kulturtips

Thierry har for denne 2-ukers perioden plukket ut en låt fra det siste albumet til jazzartisten Camille Bertault mens Hélène har funnet i Filmoteket en fin og morsom kriminalfilm med Isabelle Huppert. Du kan også lese om våre kommende kurs, atelierer og arrangementer.

Hver uke foreslår vi noen bøker, filmer, podkaster eller andre franske godbiter som gir deg mulighet til å lære fransk, øve eller til å bli bedre kjent med Frankrike og andre fransktalende land. Du vil også finne et utvalg av arrangementer og aktiviteter som bidrar til mangfold i Oslo.

Joyeuses Pâques ! God påske!

KOMMENDE KURS OG ARRANGEMENTER

Er du nybegynner? Bokelsker?
Lyst til å snakke fransk på et avansert nivå?
Vi har et kurs for deg.

nybegynnerkurs Homansbyen


Et franskkurs for nybegynnere
PROGRESSIV A1 – 1. HALVDEL

onsdager kl. 17:30-19:40
kursstart: 12. april 2023 

Atelier24 Homansbyen

Før sommeren har du fortsatt muligheter til å lære fransk og tilegne deg grunnleggende kunnskaper. Samtale står sentralt i våre kurs. Fra første time vil du lære å uttrykke deg på fransk. Vi vil gi deg gode tips for å slappe av i en samtalesituasjon og ha fokus på det som er avgjørende for å forstå og bli forstått.

påmelding

Bokprat | Le pays des autres


Et sosialt treff for bokelskere
TEMAKURS B1 – BOKPRAT

tirsdager kl. 10:30-12:00
kursstart: 25. april 2023 

Atelier24 Torggata

Emmanuel foreslår å lese Le pays des autres, en vakker og rørende roman om et pars kamp mot fiendtlige omgivelser. Hun er fra Alsace i Øst-Frankrike, han er fra Marokko. De har truffet hverandre under 2. verdenskrig og har giftet seg. I begynnelsen av boken starter de et nytt liv sammen i Marokko.

mer info

Franskkurs – Progressiv B2


Snakk spontant og nyansert
PROGRESSIV B2 – DEL 1

onsdager kl. 17:30-19:00
kursstart: 19. april 2023 

Atelier24 Torggata

Du kan ha en samtale med en fransktalende person, men du har lyst å kunne uttrykke deg friere og mer nyansert. Hélène veileder deg mot avansert nivå. Hun er kjent blant sine elever for å skape en positiv og avslappet atmosfære. På dette kurset har hun plukket ut undervisningsmateriell som skaper læreglede og gode diskusjoner.

påmelding

HÉLÈNE ANBEFALER:
En krimkomedie med den franske filmstjernen Isabelle Huppert

plakat til filmen La Daronne

FILM  
La Daronne (Mama Weed)
en film av Jean-Paul Salomé (2020)
med Isabelle Huppert


På strømmetjenesten filmoteket.no, finner du et godt utvalg av franske filmer. Denne uken har Hélène plukket ut filmen La Daronne.

Vi følger Patience Portefeux (Isabelle Huppert), en underbetalt fransk-arabisk tolk som jobber for politiet. Hun har spesialisert seg på transkribering av telefonsamtaler mellom narkotikasmuglere. Hun sliter økonomisk så når en smugler blir arrestert av politiet og etterlater seg en stor mengde narkotika, tar hun en livsendrende avgjørelse og gir seg inn i narkohandelen.

Isabelle Huppert er kjent for sine dramatiske og sterke roller i kunstfilmer. I denne filmen vil du oppdage hennes talent for komedie. Her får du god underholdning og et godt alternativ til påskekrimen!

Se filmen >

THIERRY ANBEFALER:
Det nye albumet til jazzartisten Camille Bertault

Camille Bertault – foto: Thomas Braut

MUSIKK  
Camille Bertault
Bonjour mon amour 


Jazzkomponisten og sangeren Camille Bertault er en av de mest talentfulle samtidsartistene innen jazz. Bonjour mon amour er hennes femte album og har blitt omtalt av franske kritikerne som det modigste, og kanskje også det beste.

Tekstene er bitende, rå, skarpe, melankolske og morsomme og handler om svært aktuelle emner: økologi, mobbing på skolen, giftige parforhold, skjerm-avhengighet. Musikalsk sett har Bertault laget et album det ikke er lett å plassere genremessig. Slagverket står sentralt og hun har funnet inspirasjon fra ulike genre: rap, improvisasjonsmusikk, jazz, groove.

PÅ KINO
En eventyrfilm om naturen for hele familie, en radikal kunstfilm etter en manus av Marguerite Duras og en dypt rørende film om adopsjonsprosessen.

Le chêne

Eiketreet og dyrene som bor der (Le Chêne)
en film av Laurent Charbonnier og Michel Seydoux (2022)

Filmen følger livet i et eiketre, fra de små insektene som bor i barken til de store fuglene som bygger reir i greinene. Hvis du elsker naturen og dokumentarfilmer, så er dette den perfekte filmen for deg. Mer info om filmvisningene på Nordisk Film kino >

Hiroshima mon amour

Hiroshima mon amour
en film av Alain Resnais (1959) med Emmanuelle Riva og Eiji Okaka

Filmen er en radikal meditasjon over erindring, minner og vitnesbyrd omkring både krigen i Europa og bombingen av Hiroshima, og som tittelen lover, også en mangefasettert og kompleks kjærlighetsfortelling. Filmen vises på Vega kino den 16. april. Mer info >

Pupille

Pupille (I trygge hender)
en film av Jeanne Herry (2018) med Sandrine Kiberlain, Gilles Lellouch, Élodie Bouchet

Et nytt liv starter i Brest i Frankrike, men den unge moren har ikke kapasitet til å ta ansvar for sin lille gutt og bestemmer seg for at han skal adopteres bort. Vi følger alle dem som er rundt den nyfødte og som først og fremst prøver å beskytte ham. Filmen vises den 17. april på Deichman Majorstuen. Mer info >

Her finner du noe tips for denne uken eller senere. Det kan være fransk-relatert, en hyllest til frankofoni eller noe som vi synes bidrar positivt til å styrke mangfoldet i Oslo.

Utstilling Chagall


UTSTILLING
Marc Chagall
Verden i opprør

fra 17. mars til 18 juni 2023
Chagall, en av de viktigste kunstnerne i modernismen, er best kjent for sine poetiske, drømmende og fantastiske malerier. Utstillingen fokuserer på en mørkere side av maleren: verk fra 1930- og 1940-tallet.
Henie Onstad Kunstsenteret, Sandvika
Info og billetter > 

Foredrag om Michel Houellebecq


FOREDRAG
Michel Houellebecq:
Klarsyn eller svartsyn?

13. april kl. 19:00
Cappelen Damn inviterer deg til en kveld viet en av samtidslitteraturens mest kontroversielle forfattere, Michel Houellebecq. Har hans romaner gitt oss klarsyn, eller bare svartsyn?
Cappelen Damm, Oslo
Mer info > 

Souad Massi


KONSERT
Souad Massi
26. april kl. 20:00
«Den vakreste kvinnestemmen i Nord-Afrika» er en av beskrivelsene som står ved Souad Massi, den algerisk-franske sangerinnen som har skrevet og sunget om frihet, rettferdighet og mot i over 20 år.
Cosmopolite, Oslo
Info og billetter > 

La et franskkurs være årets hyggeligste eventyr. Vi har flere kurs som passer for deg. 
Sjekk programmet med å besøke våre nettsider!