Uke 16-17 | Våre språk- og kulturtips

Emmanuel har for denne 2-ukers perioden plukket ut en podkast for å lære om kunstneren Louise Bourgeois i påvente av en stor utstilling på Nasjonalmuseet. Thierry anbefaler en kort reportasje om matsvinn. Du kan også lese om våre kommende kurs og arrangementer.

Annenhver uke foreslår vi noen bøker, filmer, podkaster eller andre franske godbiter som gir deg mulighet til å lære fransk, øve eller til å bli bedre kjent med Frankrike og andre fransktalende land. Du vil også finne et utvalg av arrangementer og aktiviteter som bidrar til mangfold i Oslo.

KOMMENDE KURS OG ARRANGEMENTER

Har du lyst til å øve muntlig for å mestre dagligdagse samtalesituasjoner?
Eller å snakke om fransk politikk?
Vi har et kurs for deg.

Progressiv A2


Et kurs for å mestre det dagligdagse
PROGRESSIV A2 – DEL 1

torsdager kl. 17:45-20:15
kursstart: 25. mai 2023
Atelier24 Homansbyen

Ditt mål er å kunne håndtere hverdagslige situasjoner på fransk. Da er dette kurset helt rett for deg. Det muntlige er helt sentralt. Du vil tilegne deg relevant ordforråd, og vi vil ha i fokus det som er avgjørende for å forstå og bli forstått i en samtalesituasjon.

påmelding

temakurs B2


Et kurs for å snakke om aktuell fransk politikk
TEMAKURS B2
Actualité politique et sociale

torsdager kl. 13:15-14:30
kursstart: 4. mai 2023 

Atelier24 Homansbyen

Hva skjer i Frankrike på politisk og sosialt nivå? La oss snakke om nyhetene og ha engasjerende og interessante diskusjoner! Kurset krever lite forberedelsesarbeid hjemme. Vi legger vekt på det spontane.

påmelding

bokprat | Le pays des autres


Et sosialt treff for bokelskere
TEMAKURS B1 – BOKPRAT

tirsdager kl. 10:30-12:00
kursstart: 2. mai 2023 

Atelier24 Torggata

Emmanuel foreslår å lese Le pays des autres, en vakker og rørende roman om et pars kamp mot fiendtlige omgivelser. Hun er fra Alsace i Øst-Frankrike, han er fra Marokko. De har truffet hverandre under 2. verdenskrig og har giftet seg. I begynnelsen av boken starter de et nytt liv sammen i Marokko.

mer info

Atelier24s Café littéraire | Deichman Bjørvika
En fin anledning til å lytte til gode franske tekster

Café littéraire mai 2023

Kjære bokelskere, vi ser fram til å treffe dere på Deichman Bjørvika den 12. mai. Til denne nye utgaven av vår Café littéraire har vi plukket ut tre bøker som har noe med Japan å gjøre. Emmanuel vil fortelle litt om de tre forfatterne og presentere bøkene, mens Thierry vil lese noen utdrag. En fin anledning for deg til å lytte til fine franske tekster!

Etter presentasjonen (på fransk) har vi bestilt bord hos Café Centropa på biblioteket slik at vi kan ta et glass sammen. Bli med!

fredag 12. mai kl. 17:30-18:30
Gratis adgang – Meld deg på her >
Rom Nøklevann (i underetasjen), Deichman Bjørvika, Oslo

EMMANUEL ANBEFALER:
En podkast om den fascinerende kunstneren Louise Bourgeois

Louise Bourgeois – © Mina Kara – CC BY-SA 4.0

PODKAST | Kunst  
Louise Bourgeois
Toute une vie
France Culture


Denne uken inviterer Emmanuel deg til å oppdage eller lære mer om den fransk-amerikanske kunstneren Louise Bourgeois gjennom en podkast. Hvorfor dette valget? Det er en fin måte å oppdage denne kunstneren på i påvente av utstillingen som Nasjonalmuseet i Oslo skal vie hennes verk fra 6. mai til 6. august. Denne podkasten er tilpasset deg som har et B2/C1 nivå.
Illustrasjon: © Mina Kara – CC BY-SA 4.0

Lytt til podkasten >

THIERRY ANBEFALER:
En video for å utvide ordforrådet ditt om miljøaktivisme

miljøaktivisme

VIDEO | Miljø  
Søppeldykking i Grenoble
Bli kjent med la Fratrie des Glaneurs Solidaires


De bor i Grenoble og har bestemt seg for å brødfø seg ved å rote i søppeldunker. Denne tilnærmingen, kjent fra den andre siden av Atlanterhavet som dumpster diving (søppeldykking), lar økonomisk svakt stilte mennesker brødfø seg selv og fordømmer det store matsvinnet i våre samfunn.

Denne korte videoen (mindre enn 3 minutter) som vi anbefaler på nivå B1, lar deg oppdage ord og uttrykk som er nyttige for alle miljøaktivister. Og hva synes du om denne praksisen?

PÅ KINO
En bittersøt historie om inkludering og en eventyrfilm om naturen for hele familien.

Le chêne

Eiketreet og dyrene som bor der (Le Chêne)
en film av Laurent Charbonnier og Michel Seydoux (2022)

Filmen følger livet i et eiketre, fra de små insektene som bor i barken til de store fuglene som bygger reir i greinene. Hvis du elsker naturen og dokumentarfilmer, så er dette den perfekte filmen for deg. 
Mer info om filmvisningene >

Et bilde fra filmen Vakre sinn

Vakre Sinn (Presque)
en film av Bernard Campan (2022) med Bernard Campan og Alexandre Jollien

Igor jobber som sykkelbud. Han ble født med spastisk lammelse, og dette har, til tross for hans høye intelligens, gitt ham sosiale utfordringer. En dag møter han Louis som er hans diametrale motsetning. De to nye vennene drar sammen på en transformativ road trip.
Mer info om filmvisningene >

Her finner du noe tips for denne uken eller senere. Det kan være fransk-relatert, en hyllest til frankofoni eller noe som vi synes bidrar positivt til å styrke mangfoldet i Oslo.

Utstilling Chagall


UTSTILLING
Marc Chagall
Verden i opprør

fra 17. mars til 18 juni 2023
Chagall, en av de viktigste kunstnerne i modernismen, er best kjent for sine poetiske, drømmende og fantastiske malerier. Utstillingen fokuserer på en mørkere side av maleren: verk fra 1930- og 1940-tallet.
Henie Onstad Kunstsenteret, Sandvika
Info og billetter > 

Ballet mécanique


FILM
FRANSK AVANTGARDE X 3
Korte stumfilmer med musikk 

30. april kl. 15:00
I anledning Nasjonalmuseets utstilling «Thorvald Hellesen. Kubistisk pioner» viser cinemateket tre franske stumfilmer. Filmene akkompagneres av Håvard Gressum Antonsen på piano.
Cinemateket, Oslo
Mer info > 

Souad Massi


KONSERT
Souad Massi
26. april kl. 20:00
«Den vakreste kvinnestemmen i Nord-Afrika» er en av beskrivelsene som står ved Souad Massi, den algerisk-franske sangerinnen som har skrevet og sunget om frihet, rettferdighet og mot i over 20 år.
Cosmopolite, Oslo
Info og billetter > 

La et franskkurs være årets hyggeligste eventyr. Vi har flere kurs som passer for deg. 
Sjekk programmet med å besøke våre nettsider!