Uke 49-50 | Våre språk- og kulturtips

Julemarkedene er åpne og alle ser frem til julebord. Adventstiden i Oslo er full av julekonserter og vi har valgt tre av dem. Det går hele fire franske filmer på kino og den 15. desember blir det julequiz hos Atelier24. Ta en titt på utvalget vårt til denne toukersperioden!

KOMMENDE KURS OG ARRANGEMENTER

Kurslisten for våren 2024 er nå klar og påmeldingen er åpnet. Bruk lenken her for å lese den digitale versjonen av vår nye brosjyre. Vi kan også gjerne sende deg papirversjonen. Send adressen din til kontakt@atelier24.no!

Er du nybegynner, eller bokelsker? Leter du etter et hyggelig sted for spennende samtaler om kultur og samfunn? Vi har kurset for deg!

Franskkurs, nybegynner, Vår 2024


PROGRESSIV A1
1. halvdel

tirsdager kl. 17:30-19:40
Atelier24 Bogstadveien
kursstart: 9. januar 2024

Mer info

Bokprat-kurs, vår 2024, Colette


BOKPRAT-KURS B2/C1
Colette (Sido – Le blé en herbe)

onsdager kl. 15:00-16:30
Atelier24 Bogstadveien
kursstart: 10. januar 2024 
 

Mer info

Samtalegrupper, Fransk, Bogstadveien


SAMTALEGRUPPE B2
Aktuelle temaer

onsdag kl. 10:30-12:00
Atelier24 Bogstadveien
kursstart: 10. januar 2024 

mer info

Juleavslutning
Teamet inviterer til en koselig fransk ettermiddag!

Juleavslutning, Atelier24, 15. desember


15. desember inviterer vi deg til vår sesongavslutning, der du også kan lære mer om hva som skjer neste år. Teamet ønsker deg velkommen innom fra 13:30 til 18:30 i våre lokaler i Torggata.

Du kan møte en av våre lærere, få vurdert nivået ditt og finne kurset som passer deg. Du kan booke vurderingssamtalen din på forhånd ved å ta kontakt med oss via mail, sms eller telefon (kontakt@atelier24.no – 41 39 79 40).

Bli også med på vår julequiz (14:00 og 17:00), eller kom for å lytte til høytlesing av fine franske tekster. Thierry vil lese utdrag fra bøkene som er valgt ut til våre neste bokpratkurs (15:30).

Vi ser fram til å se deg i Torggata!

Gratis adgang
Atelier24, Torggata 10, Oslo
Fredag 15. desember – 13:30-18:30

THIERRY ANBEFALER:
En radioprogram om filmen Napoleon

Napoleon film

Skal vi på kino og se Napoleon?
France Inter – Le 7/10 – Debatt 


Historiker Patrice Gueniffey og forfatter Arthur Chevallier gir sin mening om Napoleon, den siste filmen til den amerikanske regissøren Ridley Scott. De er ikke helt enige. Bør et verk respektere historiske fakta? Debatten er også aktuell i Norge rundt tv-serien Makta. Ved å lytte til dette programmet vil du lære deg mange nyttige uttrykk for å snakke om en film. Atelier24 har laget et øvelsesark knyttet til dette programmet. For å motta det, send oss ​​en e-post.
Se på videoen >

PÅ KINO
Du kan se den spennende dokumentarfilmen som fikk hovedprisen i Berlin filmfestivalen i år, Adamant – Hjerterom på Seinen. Paris i mitt hjerte som alle våre elever anbefaler, vises fortsatt.

Sur l'Adamant, film, Frankrike

Adamant – Hjerterom på Seine (Sur l'Adamant)
en dokumentarfilm av Nicolas Philibert (2023)

Adamanten er et helt unikt dagsenter. Det er en arkitektonisk perle som flyter på Seinen i hjertet av Paris. Dagsenteret tar imot voksne som lider av psykiske lidelser, og gir dem behandling og kunst-terapi gjennom musikk, malekunst, håndverksarbeid, litteratur og film. Denne varme og empatiske dokumentarfilmen gir oss et nærbilde av sykepleierne, psykiaterne, pedagogene og pasientene på Adamanten. Filmen vant den gjeveste prisen under Berlinalen: Gullbjørnen.
Mer info om filmvisningene >

Une année difficile

Et utfordrende år (Une année difficile)
en film av Olivier Nakache og Éric Toledano (2023)
med Pio Marmaï, Jonathan Cohen, Noémie Merlant

Albert og Bruno har mildt sagt et løsaktig forhold til økonomi og begge skylder penger til opp over pipa. I et forsøk på å få økonomien på rett kjøl, slår de seg sammen med en gruppe unge miljøaktivister. En hyllest til mennesket evne til å jobbe hardt for å forandre både seg selv og omgivelsene sine.
Mer info om filmvisningene >

Une belle course

Paris i mitt hjerte (Une belle course)
en film av Christian Carion (2022)
med Line Renaud, Dany Boon

Charles er en desillusjonert taxisjåfør i Paris. En dag får han et oppdrag om å kjøre den eldre kvinnen Madeleine Keller, fra hennes hjem til en adresse på andre siden av Paris. Begge er uvitende om at de under kjøreturen vil danne et enestående og unikt vennskap som vil forandre livene deres for alltid. En hjertevarmende og følelsesladet reise.
Mer info om filmvisningene >

Jeanne du Barry

Jeanne du Barry
Maïwenn (2023)
med Maïwenn, Johnny Depp

Filmen som åpnet filmfestivalen i Cannes i år, handler om kurtisanen Jeanne i Frankrike på 1700-tallet. Hun bruker all sin kløkt og skjønnhet til å klatre oppover i det sosiale hierarkiet, og ender til slutt opp i Versailles hos selveste kong Ludvig XV. Et romantisk kostymedrama som får fram grandiositeten til Versailles og den franske kongefamilien.
Mer info om filmvisningene >

Her finner du kulturtips som kan være fransk-relatert, en hyllest til frankofonien eller til noe som vi synes bidrar positivt til å styrke mangfoldet i Oslo. I denne utgaven har vi plukket ut tre julekonserter som hører veldig løvende ut.

Fint fransk orkester

KONSERT
Fint Fransk Orkester
7. desember kl. 20:00
Fint Fransk Orkester byr på chansons og cabaret, string-swing og hip hop, hjerte og smerte, nypolert trombone og nystemt trekkspill, skjønn solosang og deilige duetter.
Cosmopolite, Oslo
Info og billetter > 

Hilde Louise Orchestra


JULEKONSERT
Hilde Louise Orchestra 
15. desember – 18:00
Opplev den gode stemningen med denne fabelaktige vokalisten og det sylskarpe orkesteret. Hilde Louise Asbjørnsen er en totalartist.
Victoria Nasjonal jazzscene, Oslo
Info og billetter > 

Knut Anders Sørum


JULEKONSERT
Knut Anders Sørum 
18. desember – 20:00
Knut Anders Sørum og hans band tilbake til kulturkirken for å spille julekonserter. Her får du en blanding av kjente og kjære julesanger sammen med sanger fra albumet hans Jul.
Kulturkirken Jakob, Oslo
Info og billetter > 

Julekonsert, Oslo fogttkor


JULEKONSERT
Juleshow med Oslo fagottkor
1.-5. desember 
Gjennom årene er Oslo fagottkors julekonserter blitt en viktig juletradisjon for mange i hovedstaden. I år er Norges lekreste homsekor, som de kaller seg, tilbake i Oslo Spektrum.
Oslo Spektrum
Info og billetter > 

La et franskkurs være årets hyggeligste eventyr. Vi har flere kurs som passer for deg. 
Sjekk programmet med å besøke våre nettsider!