Uke 18-19 | Våre språk- og kulturtips

I uke 19 er vår Café littéraire tilbake på Deichman Bjørvika. Vi inviterer deg også til å se en svært rørende film om omsorg for autister på Deichman Majorstuen. Revoir Paris går for tiden på kino. Våre lærere vil også presentere noen spennende kurs fra høst- og sommerprogrammet vårt. Ta en titt på utvalget!

Annenhver uke foreslår vi noen bøker, filmer, podkaster eller andre franske godbiter som gir deg mulighet til å lære fransk, øve eller til å bli bedre kjent med Frankrike og andre fransktalende land. Du vil også finne et utvalg av arrangementer og aktiviteter som bidrar til mangfold i Oslo.

KOMMENDE KURS OG ARRANGEMENTER

Har du lyst til å bruke sommeren for å begynne å lære fransk?
Har du lyst til å bli kjent med fransktalende sangere eller lese en bok på fransk?
Vi har kurset for deg!

franskkurs for nybegynnere


For nybegynnere
PROGRESSIV A1
1. halvdel

torsdager kl. 18:30-20:40
Atelier24 Homansbyen
kursstart: 13. juli 2023

Denne sommeren inviterer vi deg til å starte med fransk. Thierry – universitetsutdannet i fremmedspråkdidaktikk – veileder gruppen. Vi har fokus på det muntlige: mestre lydene og rytmen, presentere seg, stille spørsmål. Et svært motiverende og levende opplegg for nybegynnere!

påmelding

Bokprat B2/C1, Le testament français


For frankofile bokelskere
BOKPRAT-KURS B2/C1
Le testament français

onsdager kl. 15:00-16:30
Atelier24 Torggata
kursstart: 30. august 2023 


I august inviterer Hélène til å lese en vakker bok av Andreï Makine, Le Testament français. Charlotte, en kvinne av fransk opprinnelse som emigrerte til Sibir mellom de to krigene, forteller barnebarnet Aliocha om sin barndoms Paris og Frankrike. Romanen vant Goncourt-prisen i 1995. 

Mer info og påmelding

Franske Chansons


Om sangartister
ATELIERS B1
Franske Chansons

torsdag kl. 10:00-11:30
Atelier24 Torggata
tirsdag kl. 17:30-19:00
Atelier24 Homansbyen
kursstart: 8. juni 2023 


Emmanuel inviterer til en serie workshoper om fransktalende sangartister. Målet er å bli kjent med sangerens liv, lytte til et par sanger og diskutere sangtekstenes tematikk. 

mer info

Atelier24s Café littéraire | Deichman Bjørvika
En fin anledning til å lytte til gode franske tekster

Café littéraire mai 2023

Kjære bokelskere, vi ser fram til å treffe dere på Deichman Bjørvika den 12. mai. Til denne nye utgaven av vår Café littéraire har vi plukket ut tre bøker som har noe med Japan å gjøre. Emmanuel vil fortelle litt om de tre forfatterne og presentere bøkene, mens Thierry vil lese noen utdrag. En fin anledning for deg til å lytte til fine franske tekster!

Etter presentasjonen (på fransk) har vi bestilt bord hos Café Centropa på biblioteket slik at vi kan ta et glass sammen. Bli med!

fredag 12. mai kl. 17:30-18:30
Gratis adgang – Meld deg på her >
Rom Nøklevann (i underetasjen), Deichman Bjørvika, Oslo

THIERRY ANBEFALER:
En inspirerende og rørende film om helsetilbudet for autister

Plakat til filmen Hors normes (De usedvanlige)

Mandagsfilm | Deichman Majorstuen 
Hors normes (De usedvanlige)
en film av Olivier Nakache og Éric Toledano (2019)
med Reda Kateb og Vincent Cassel


På mandag inviterer Atelier24 og Deichman Majorstuen deg til å se en mektig rørende film, De usedvanlige.

Malik har i tjue år trent unge mennesker fra vanskelige nabolag til å bli omsorgspersoner for mennesker med alvorlig autisme. Bruno leder en institusjon for autister, og sammen vier de to mennene hele døgnet for å finne løsninger for autister som ingen andre kan eller vil håndtere. Vi treffer blant annet unge pasienter som er ekstremt voldelige mot seg selv og andre. Vi treffer også desperate familiemedlemmer.

Éric Toledano og Olivier Nakache har laget en nervepirrende og hjertevarm humanistisk thriller hvor spenningen er konstant. Reda Kateb og Vincent Cassel imponerer i hovedrollene. 

Mer info om filmvisningen >

HÉLÈNE ANBEFALER:
Et tankevekkende program fra kulturkanalen Arte

Les idées larges, Arte

TV program 
Samfunnsdebatt
Bli kjent med Les idées larges


«Jeg har brukt episoder fra dette programmet mange ganger i kursene mine på B2-nivå» sier Hélène. Hver episode på 20 minutter tar for seg et samfunnsproblem eller en sak som er gjenstand for debatt i dag. For eksempel: Faut-il arrêter le progrès ?, Y-a-t-il de faux et de vrais réfugiés ?

Journalisten intervjuer eksperter og oppsummerer deretter de ulike synspunktene med stor relevans og tydelighet. Det er en veldig god måte å jobbe med muntlig forståelse og å utvikle ordforrådet for deg som er på nivå B2/C1. Programmet finnes på Arte kanalen og på Youtube.

PÅ KINO
En rørende film om en overlevende av terrorangrepene i Paris, et gripende portrett av en innvandrerfamilie i 90-tallets Frankrike og en bittersøt historie om inkludering.

Revoir Paris

Minner om Paris ( Revoir Paris)
en film av Alice Winocour (2022)
med Virginie Efira og Benoît Magimel

Tre måneder etter å ha overlevd terrorangrepet i Bataclan i Paris, er Mia fortsatt traumatisert og er ikke i stand til å huske hendelsene fra den tragiske kvelden. Filmen er et intelligent drama om konsekvensene og en finstemt hyllest til kameratskapet mellom ofrene - og til livet.
Mer info om filmvisningene >

Un petit frère

Mor og sønn (Un petit frère)
en film av Léonor Serraille (2023)
med Annabelle Lengronne og Stéphane Bak

Rose kommer til Paris fra Elfenbenskysten sammen med sine to sønner Det er ikke enkelt å finne seg til rette og den nye tilværelsen byr på fristelser, sterke følelser og drømmer som går i knus. Mor og sønn er en moderne familiekrønike om familiebånd og om å skape et nytt liv i et nytt land.
Mer info om filmvisningene >

Et bilde fra filmen Vakre sinn

Vakre Sinn (Presque)
en film av Bernard Campan (2022)
med Bernard Campan og Alexandre Jollien

Igor jobber som sykkelbud. Han ble født med spastisk lammelse, og dette har, til tross for hans høye intelligens, gitt ham sosiale utfordringer. En dag møter han Louis som er hans diametrale motsetning. De to nye vennene drar sammen på en transformativ road trip.
Mer info om filmvisningene >

Her finner du noe tips for denne uken eller senere. Det kan være fransk-relatert, en hyllest til frankofoni eller noe som vi synes bidrar positivt til å styrke mangfoldet i Oslo.

Utstilling Chagall


UTSTILLING
Marc Chagall
Verden i opprør

fra 17. mars til 18 juni 2023
Chagall, en av de viktigste kunstnerne i modernismen, er best kjent for sine poetiske, drømmende og fantastiske malerier. Utstillingen fokuserer på en mørkere side av maleren: verk fra 1930- og 1940-tallet.
Henie Onstad Kunstsenteret, Sandvika
Info og billetter > 

Ei kvinnes kampar og forvandlingar


TEATER
Ei kvinnes kampar og forvandlingar
Édouard Louis 

fra 26. april til 17 juni 2023
Stykket er en teateratisering av Edouard Louis' bok, En kvinnes frigjøring. I boka er et ømt og skarpt portrett av en mor. Aftenposten som kaller det «et morsportrett det er umulig å legge bak seg».
Det Norske Teatret, Oslo
Mer info > 

Oratoriekor, Oslo


KONSERT
Requiem, Messe Basse og Cantique de Jean Racine
av Gabriel Fauré.

26. april kl. 20:00
Gabriel Fauré var en fransk komponist og pianist som var en av de fremste komponistene i sin generasjon. Oslo Oratoriekor setter opp tre av hans verk.
Uranienborg kirke, Oslo
Info og billetter > 

La et franskkurs være årets hyggeligste eventyr. Vi har flere kurs som passer for deg. 
Sjekk programmet med å besøke våre nettsider!