Uke 21-22 | Våre språk- og kulturtips

I uke 22 kan du bli bedre kjent med den litterære legenden Colette. Hvis du er en engasjert filmelsker, ikke gå glipp av Cinematekets utvalg av filmer av Jean-Luc Godard. Les også om en historisk serie Hélène har plukket ut og om et par av kursene som kommer til sommeren og høsten.

Annenhver uke foreslår vi noen bøker, filmer, podkaster eller andre franske godbiter som gir deg mulighet til å lære fransk, øve eller til å bli bedre kjent med Frankrike og andre fransktalende land. Du vil også finne et utvalg av arrangementer og aktiviteter som bidrar til mangfold i Oslo.

KOMMENDE KURS OG ARRANGEMENTER

Har du lyst til å bruke sommeren for å bli kjent med fransktalende sangere?
Har du lyst til å lese en kort fransk roman i august?
Leter du etter en gruppe med entusiastiske frankofile til høsten?
Vi har kurset for deg!

samtalegrupper B2, Aktuelle temaer


SAMTALEGRUPPER B2
Aktuelle temaer

onsdager kl. 10:30-12:00
Atelier24 Homansbyen
kursstart: 23. august 2023 


Fordyp kunnskapene dine med andre frankofile! Hver uke velger Hélène kursmateriale som gir innblikk i det som skjer i Frankrike. Det blir utgangspunkt for spennende diskusjoner om politikk, kultur, samfunnsdebatter.

mer info

Franske Chansons


À LA CARTE B1
Franske Chansons

torsdag kl. 10:00-11:30
Atelier24 Torggata
tirsdag kl. 17:30-19:00
Atelier24 Homansbyen
kursstart: 8. juni 2023 


Emmanuel inviterer til en serie workshoper om fransktalende sangartister. Målet er å bli kjent med sangerens liv, lytte til et par sanger og diskutere sangtekstenes tematikk. 

mer info

soif | bokprat


LESEGRUPPER
Bokprat B1 | Soif

tirsdager kl. 13:00-14:30
Atelier24 Homansbyen
kursstart: 8. august 2023

Vårt bokprat-kurs på nivå B1 er ideelt for bokelskere som ikke har lest bøker på fransk tidligere, eller som har lite erfaring. Det passer også for deg som liker å lese bøker som ikke er særlig lange! I august starter vi den nye sesongen med Soif av Amélie Nothomb. Fortelleren er Jesus Kristus selv. Bli med!

mer info

L'Alliance française d'Oslo inviterer til et foredrag om Colette
Bli kjent med en litterær legende!

Colette, femme libre

I år feirer vi 150-årsjubileet for Colettes fødsel. L'Alliance française d'Oslo tilbyr et spennende foredrag om dette multitalentet av en artist. Forfatter, journalist, skuespiller, mime-kunstner, Colette er en viktig figur i den første halvdelen av 1900-tallet. Hun skapte skandale, var frigjort, men også subtil og diskré. Thierry Guénin (fra Atelier24) vil være konferansier og lese utdrag fra Colettes mest kjente verker.

torsdag 1. juni kl. 19:15
50/80 NOK
Uranienborg Menighetshus, Uranienborgveien 28, Oslo

Mer info og påmelding >

HÉLÈNE ANBEFALER:
En nettserie om historie

La grande explication

Nettserie | TV5 Monde 
Historie
La Grande Explication


Dette TV5 Mondes programmet er en dokumentar-nettserie som ser tilbake, på mindre enn fem minutter, på hendelsene som har preget historien.

Nylig var det en veldig bra episode om politikeren og kvinnesaksforkjemperen, Simone Veil. Vi følger hennes kamp i det franske parlamentet for legalisering av abort. Du kan velge å ha tekster på fransk eller engelsk.

Det er en veldig god måte å jobbe med muntlig forståelse på og å utvikle ordforrådet for deg som er på nivå B1 eller høyere.

Se episoden >

PÅ KINO
Et gripende portrett av en innvandrerfamilie i 90-tallets Frankrike og en ikonisk film av Godard. 

Un petit frère

Mor og sønn (Un petit frère)
en film av Léonor Serraille (2023)
med Annabelle Lengronne og Stéphane Bak

Rose kommer til Paris fra Elfenbenskysten sammen med sine to sønner Det er ikke enkelt å finne seg til rette og den nye tilværelsen byr på fristelser, sterke følelser og drømmer som går i knus. Mor og sønn er en moderne familiekrønike om familiebånd og om å skape et nytt liv i et nytt land.
Mer info om filmvisningene >

Vivre sa vie, Godard

Vivre sa vie (Leve sitt liv)
en film av Jean-Luc Godard (1962)
med Anna Karina og Sady Rebbot

Gjennom tolv tablåer presenteres vi for Nana, i Anna Karinas ikoniske skikkelse. I løpet av filmen går hun fra et døende ekteskap og en jobb i en platebutikk til en tilværelse som prostituert. Filmen beskrives som “en av Godards vakreste og mest stilrene filmer.” 
Mer info om filmvisningene >

Her finner du noe tips for denne uken eller senere. Det kan være fransk-relatert, en hyllest til frankofoni eller noe som vi synes bidrar positivt til å styrke mangfoldet i Oslo.

Jakten på den sorte Rimbaud


LITTERATUR
Jakten på den sorte Rimbaud
Mohamed Mbougar Sarr og Kathrine Nedrejord

6. juni kl. 19:00
Den norske forfatteren Nedrejord møter den senegalesiske forfatteren Mbougar Sarr til samtale om undertrykking og kolonisering, om jakten på historien og litteraturens betydning.
Litteraturhuset, Oslo
Info og billetter > 

Utstilling Chagall


UTSTILLING
Marc Chagall
Verden i opprør

fra 17. mars til 18 juni 2023
Chagall, en av de viktigste kunstnerne i modernismen, er best kjent for sine poetiske, drømmende og fantastiske malerier. Utstillingen fokuserer på en mørkere side av maleren: verk fra 1930- og 1940-tallet.
Henie Onstad Kunstsenteret, Sandvika
Info og billetter > 

Ei kvinnes kampar og forvandlingar


TEATER
Ei kvinnes kampar og forvandlingar
Édouard Louis 

fra 26. april til 17 juni 2023
Stykket er en teateratisering av Edouard Louis' bok, En kvinnes frigjøring. I boka er et ømt og skarpt portrett av en mor. Aftenposten som kaller det «et morsportrett det er umulig å legge bak seg».
Det Norske Teatret, Oslo
Mer info > 

La et franskkurs være årets hyggeligste eventyr. Vi har flere kurs som passer for deg. 
Sjekk programmet med å besøke våre nettsider!